Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel odhalil detaily výrobních procesů: tři generace 10nm, 7nm za dva roky, prvně v GPU. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 5. 2019 22:47

    tombomino

    "On psal takty pod plnou zátěží"
    ..kdyz se podivate do tabulek pro Ice a Comet lake https://www.cnews.cz/intel-10nm-procesory-ice-lake-u-comet-lake-u-notebooky-parametry-frekvence-unik
    tak uvidite, ze frekvence 4C a base clocku, kde "plne palba" bude nekde mezi tim, typicky podle chlazeni notebooku, tak ty 14nm Comet kousky maji lepsi i tyhle parametry, U 4C zateze dokonce podstatne. Tuidiz aspon papirove se ten Ice Lake jevi dost horsi nez CometLake.

    Jinak "parovani" je celkem bezna vec u lepe vybavenych serii notebooku. Tam se docela bezne prave davaji grafiky jako NV MX 150, ktere zastavaji narocnejsi ukoly, misto dedikovaneho Intela. Pochybuji, ze novy Intel bude lepsi nez MX 150(250) nebo jeho nastupce, at ve hrach nebo vyuziti v nejakem profi softu.
    Kdyz to shrnu, tak vicemene jedine, cim muze mobilni U IceLake oproti CometLake bodovat, je cena...a to je zase domena AMD..