Hlavní navigace

Intel Wireless Display: aneb konečně bez drátů (video)

20. 7. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Velký obraz je nenahraditelný a tak se nabízí přehrávání videa na LCD TV, které dnes nabízejí často větší rozlišení, než mají notebooky. Stačí tedy využít obou zařízení a dopřát si příjemný zážitek. Po náročném dni jsme večer ale často rádi, že si sedneme a nemusíme už nic dělat. Natož někde hledat kabely a propojovat notebook s TV a ještě řešit, kam umístit notebook, aby dosáhnuly kabely a zároveň byl v našem dosahu.

Ideální řešení nabízí Intel společně se Sony. Nejsou sice první, podobný komfort před nedávnem začala nabízet i společnost Toshiba, ale Sony je elektronický gigant co se TV týká a jejich notebooky jsou také oblíbené.

WiDi, tedy Wireless Display je technologie, díky níž lze přenášet z notebooku přímo do televize nejen filmy, ale i statické fotografie například z dovolené či pohodlně surfovat po internetu. Potřebujete k tomu notebook s vybranými procesory Intel Core a TV adaptér, umístěný u televizoru.

Na našem trhu jsou potřebným procesorem vybaveny notebooky Sony Vaio řady S a již i TV adaptér Netgear Push2TV (PTV1000) lze snadno pořídit za částku lehce překračující 2000 Kč. Přenos samotný obstará technologie Intel My Wi-Fi.