Hlavní navigace

Názor k článku Intel zřejmě soustřeďuje víc sil do vývoje GPU. Každý rok bude mít novou architekturu od Radek Holeček - Intel ULV čtyřjádra do notebooků osazuje naprosto běžně...

  • 17. 7. 2017 12:53

    Radek Holeček

    Intel ULV čtyřjádra do notebooků osazuje naprosto běžně - Celerony a Pentia Nkové řady. Než začnete vykřikovat, že to nejsou pořádné procesory, ale jen bývalé Atomy, tak ano, je to pravda. O tom to totiž celé je. Při současné technologii nemůžete mít oboje. Tedy procesor s velkým počtem komplexních a vysoce taktovaných jader. Někde musíte z požadavků slevit. A Intel vám dává na výběr. Chcete 4 jádro s TDP 6 wattů (a to ještě s integrovanou grafikou)? Žádný problém, ale nečekejte, že to budou čtyři nabušená jádra s frekvencí přes 3 GHz. A naopak, chcete nejmodernější jádro s všemi možnými instukcemi, vychytávkami a frekvencí nad 3 GHz? Taky žádný problém, jen prostě nečekejte, že do 15 W i s grafikou se vejdou víc než dvě. Chcete víc než dvě? Opět žádný problém, ale TDP prostě nebude 15 W, ale minimálně dvojnásobek.
    To není o tom, že by Intel nechtěl takový produkt, jaký požadujete, nabídnout, ale prostě současná technologie na to nemá.