Hlavní navigace

Internet Explorer 10 se možná naučí synchronizovat uživatelská data pomocí SkyDrive

28. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Internet Explorer 9 nás docela mile překvapil a jde o prohlížeč, který bychom se vám nebáli doporučit. Jen kdybyste chtěli mít jistotu v tom, že už nikdy nepřijdete o pečlivě sestavenou kolekci záložek a o stovky uložených hesel k webům, bychom vám museli doporučit Firefox, Chrome nebo Operu. Veškerá vážnější konkurence na trhu s prohlížeči si osvojila funkci pro synchronizování uživatelských dat, která napříč počítači dovede propojené stroje udržet ve stejném stavu. Všude máte k ruce stejnou sadu hesel, záložek a všeho dalšího.

Vzhledem k tomu, že se data pokaždé nahrávají do cloudu, lze tuto funkcionalitu vzít jako čistě zálohovací řešení. Hovoříme ale o jedné z oblastí, kde se Microsoft dosud nepředvedl v příliš dobrém světle, nabídl pouze omezené řešení pomocí dodatečného softwaru s názvem Mesh. Internet Explorer má ale stále šanci soupeře dorovnat. Prý se tak stane v desáté generaci. Tam by mělo přijít napojení na SkyDrive, pomocí kterého by se uložená uživatelská data synchronizovala. Ve Windows 8 bude sice jedno jádro, ale na něm budou postavené rovnou dva Internet Explorery. Jeden desktopový a druhý pro Metro.

KL24

Nevidím důvod, proč by integraci SkyDrive neměli dostat oba dva. Cloudové úložiště ostatně bude napojené na Windows 8 a synchronizovat bude podstatnou část systému a počítače. Pakliže pověsti o prohlížeči nelžou, přidají se k tomu také uložené weby, hesla, historie prohlížení nebo i variace na Rychlý přístup. Snad nám více prozradí Consumer Preivew, který vyjde zítra.

Zdroj: FavBrowser.com