Hlavní navigace

Internet Explorer 11 pro Windows 7 prý bude. Logika firmy to potvrzuje (oživeno)

27. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client, nám sdělil následující: „V tuto chvíli je Internet Explorer 11 součástí Windows 8.1. Dostupnost pro starší verze systému Windows bude oznámena později.“

Původní zpráva:

V loňském roce Microsoft dokončil prohlížeč Internet Explorer 10. Značně nás ale zaskočil tím, s jakým zpozděním dal dohromady verzi pro Windows 7. Během několika měsíců čekání stihli Mozilla i Google vydat řadu novinek ve vlastních prohlížečích, a to pro všechny uživatele podporovaných Windows. (Kam zatím spadají i Windows XP.) V moderní době takové čekání není zrovna pohodlné. V tuto chvíli již společnost připravuje Windows 8.1 a s nimi Internet Explorer 11.

Tip: Internet Explorer 10 pro Windows 7 vyšel. Stáhněte si výkonný prohlížeč

Logicky proto vyvstává otázka, zda bude k dispozici varianta prohlížeče pro starší Windows 7. Podle nás by být měla, když vezmeme v potaz korporátní logiku. Dokud se operační systém nachází ve fázi hlavní podpory, měla by ho společnost hýčkat a vylepšovat. Teprve ve fázi rozšířené podpory pro Windows vychází pouze bezpečnostní aktualizace. Do té doby se ale může funkcionalita systému měnit.

 

MMF24

Když Microsoft nenaplánoval Internet Explorer 10 pro Windows Vista, rozhodnutí jsme pochopili. Vista již byla ve fázi rozšířené podpory. Naproti tomu Windows 7 budou zeširoka podporována až do dubna 2015. Nedává proto smysl, aby pro takový operační systém Microsoft neuvolnil nový prohlížeč. Podle serveru Engadget tedy Internet Explorer 11 pro Sedmičky bude. Pro jistotu jsme se sami dotázali Microsoftu.

Zdroj: Engadget