Hlavní navigace

Internet Explorer 9 odstraní nabídky a zvětší plochu pro web. Máme screen

27. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už několik měsíců si sice uživatelé mohou zdarma zkoušet funkčnost vývojářských preview nového Internet Exploreru, dodnes však Microsoft neprozradil, jak vlastně bude vypadat to, co běžné uživatele zajímá asi nejvíc – uživatelské rozhraní.

Nyní se objevily náznaky toho, jakým směrem by se Microsoft mohl ubírat. Na ruském serveru společnosti se totiž na chvíli objevil screenshot, který napovídá mnohé. Internet Explorer by podle něj měl jít stejným směrem jako Google Chrome, Opera a vlastně i Firefox, tedy cestou minimalizace uživatelského rozhraní.

Na první pohled vypadá nové prostředí velmi zajímavě, při bližším zkoumání vás však může zarazit několik maličkostí. Předně je to umístění záložek (tabů). Pokud totiž záložky používáte stejně jako já a v jeden okamžik jich máte otevřených třeba až dvacet, budete mít s orientací v otevřených tabech asi menší problémy.

Na druhou stranu nezobrazování nabídek, oblíbených položek a dalších prvků, které mnoho uživatelů v předchozích verzích Internet Exploreru stejně nikdy nevyužilo, je chvályhodné.

KL24

Zda se tyto informace o novém uživatelském prostředí nejpoužívanějšího prohlížeče světa potvrdí, na to si budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Minimálně do 15. září, kdy by měl Microsoft v San Franciscu oficiálně uvést Internte Explorer 9 do beta-fáze.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?