Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Internet Explorer 9 se soustředí na moderní technologie. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 6. 2010 16:10

    Tomáš Mariančík (neregistrovaný)

    Pochybuji, že ampérmetr za 99 Kč bude měřit přesně (Joulemeter po kalibraci bude), nenabídne možnosti statistik, měřit spotřebu jednotlivých kompoment, měřit spotřebu virtuálních strojů nebo dokonce spotřebu jednotlivých programů ;-) Navíc proč ampérmetr, to už by byl lepší zásuvkový wattmetr, který se dá sehnat takřka všude, narozdíl od zásuvkového ampérmetru a vkládat mezi zásuvku a zástrčku počítače bežný mi nepřijde pro zrovna moc pohodlné a pro běžné uživatele ani bezpečné. Každopádně, řadu z výše uvedených věcí nezvládne žádný měřič, takže ampérmetr/wattmetr na ně nestačí ;-)

    Navíc máte ten vzorec špatně, neboť v elektrické síti teče nejenom činný, ale i jalový proud, který se však do spotřeby nezapočítává. Správně by to bylo S = U * I (zdánlivý výkon) a činná složka se teprve získá výnásobením cos(ϕ), tedy P = U * I * cos (ϕ) a úhel ϕ běžným ampérmetrem za 99 Kč asi nezjistíte ;-)

    Možná by bylo lepší si něco předem nastudovat, než šířit nesmysly :-)