Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Internet přes VDSL: rychlosti, modemy, technologie. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 1. 2019 14:24

    Xeevis

    Mě mapa pokrytí ukazovala že budu mít za pár měsíců 250 Mbit, jakmile to spustili ukazovalo mi to 55 Mbit, když jsem psal na CETIN tak mi řekli že víc jak 50 Mbit to nedá (přesto že jsem tak 300 metrů od rDSLAMu). Teď mi mapa ukazuje 250 Mbit, když jsem psal dotaz na ISP tak mi řekli že jsou z toho zmatení a že poslali požadavek na CETIN, který jim odpověděl že můj dům není připojen vůbec a investice je to za 50 000. Ovšem objednávkový systém CETINu jim umožňoval na mou adresu podat objednávku na 100 Mbit. Když mi přišel technik zapojit přípojku tak se jen usmíval a ač nebyl schopný říct kolik to vlastně vytáhne tak prý 100 Mbit úplně v pohodě. Zítra by mi měl přijít modem tak snad se už konečně dozvím jak se věcí mají.

    Z toho plyne že ani v CETINu, ani u ISP, ani technici vůbec nemají ponětí jaké jsou parametry přípojky dokud přípojka není koncovému zákazníkovi zcela zprovozněna. Je dost možné že bych vytáhnul i 250/Mbit ale nemohl jsem ho vůbec ani objednat.