Hlavní navigace

Internetová televize Kuki přichází exkluzivně na Shield TV od Nvidie

27. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejlepší současný přehrávač k televizi bude ještě o kousek lepší. Nvidia se domluvila s Netboxem a společností AIM a pro svůj Shield TV přináší aplikaci Kuki. Tato internetová televize od brněnského poskytovatele rychlého internetu po optických kabelech je známá velkými možnostmi konfigurování vlastních kanálů.

Možná si říkáte, že aplikace Kuki pro Android přeci už existuje a kromě Shieldu si ji můžete dát na jakoukoliv krabičku s Androidem. To je sice pravda, jenže ta pro Shield je úplně nová a vytvořil ji přímo Netbox. Díky tomu by měla být lépe optimalizovaná, stabilnější i rychlejší a měla by umět poskytovat i nové funkce.

30

Pro sledování internetové televize na tabletu stačí aplikace, ale na velkou obrazovku v obýváku jste už potřebovali set-top-box. Ten nyní může nahradit právě Shield TV. Kuki TV v současnosti využívá okolo 80 000 zákazníků a nemusí jít jen o ty, kteří jsou v dosahu sítě Netbox. Podobně je na tom třeba O2 TV, které nepotřebuje set-top-box v případě, že máte novější TV od Samsungu, případně to jde i na konzoli XBOX.

Seriál o internetových televizích:

1. Vyzkoušel jsem O2 TV a T-Mobile TV. V čem se liší a která je lepší

2. Digi TV a UPC Horizon: dva rozdílné přístupy k internetové televizi (vyzkoušeno)

Hardwarová síla Shieldu TV není dobrá jen na hry, plynulý Android TV se hodí vlastně na cokoliv. Samozřejmostí je mít nainstalovanou aplikaci Kodi pro sledování filmů a seriálů z vlastních zdrojů. K tomu Youtube, iVysílání a nyní Kuki. To kromě internetové televize má v nabídce i videotéku (přes službu Banaxi, kterou nabízí i T-Mobile TV) s filmy a seriály. Netbox také pro Kuki plánuje brzy nasadit kódování v H.265.

img_412523

KL24

Shield TV není levný, nicméně jde o velmi schopné zařízení. Od Nvidie i Netboxu je to v Česku chytrý tah. S internetovou televizí nemusíte vůbec řešit nějaké DVB-T2, vlastně nemusíte mít v televizoru ani tuner. Stačí jen vstup pro HDMI.

Shield TV zvládne filmy v rozlišení 4K i HDR, což možná ještě nevyužijete, nicméně znamená to opravdu znatelnou svižnost systému ve srovnání s jinými přehrávači nebo se současnými Smart TV. Nvidia navíc nachystala akci, kdy pro nové zákazníky, kteří si koupí Shiled TV mezi 2. 5. 2017 do konce června získají v ceně větší balíček stanic od Kuki zdarma do konce roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.