Hlavní navigace

Iomega iConnect: síťové úložiště snadno a rychle

29. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přemýšleli jste někdy o malém domácím serveru, který by uměl sdílet úložný prostor nebo tiskárnu více počítačům a v době nočního klidu provádět větší přenosy přes internet? Takovou funkcionalitu nabízejí i některé dražší routery, které vám však z různých důvodů nemusí vyhovovat. A proto je tu Iomega iConnect: zařízení, které o výše jmenované schopnosti rozšíří jakoukoliv místní síť.

iConnect se do sítě připojuje buď drátovým rozhraním Ethernet, nebo bezdrátovým Wi-Fi b/g/n. Poskytuje tři USB porty, primárně je určen pro úložná zařízení (pevné disky, flash klíčenky), ale umí nasdílet také až dvě tiskárny. Ke sdílenému úložišti lze přistupovat zevnitř sítě, ale také z internetu, přes webové rozhraní. iConnect může sloužit také jako domácí multimediální server pro video, fotografie a hudbu, kompatibilitu se spotřební elektronikou zaručuje certifikace organizace DLNA. Softwarová výbava zahrnuje podporu zálohování Time Machine pro počítače Apple a BitTorrent klienta.

Zbývá ještě informace o dostupnosti a ceně. Iomega iConnect se začne prodávat v únoru/februári, doporučená cena pro Evropu je 79 euro s DPH, v přepočtu přibližně 2100 Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku