Hlavní navigace

Ion s dvoujádrovým procesorem

29. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia očekává, že ještě letos bude vydáno okolo 40 produktů s platformou Ion. Tu už není našim čtenářům potřeba představovat, viz první ionizovaná zpráva. Své přístroje, už představil Acer s nettopy AspireRevo, několik základních desek pro domácí výrobu pak Zotac a další výrobci budou následovat. Ion by měl zasáhnout i mezi minobooky, kde zatím kralují čipsety Intelu.

Dnešní novinka přichází od výrobce nejpodivnějších základních desek na světě – ASRocku – a zaujme nejen použitím dvoujádrového procesoru Intel Atom 330, ale i vestavěnou DVD RW mechanikou. Přístroj vzdáleně připomíná Mac Mini, ale není taky hezký jako počítač Applu, a pořád trvám na tom, že nejkrásnější krabičku měl referenční model Nvidie. Další podrobnosti nejsou známé, ale vlastně ani potřebné. Vše se odvíjí od čipové sady GeForce 9400, přítomen bude i napájecí adaptér, zřejmě 65W jako bývá zvykem a operační systém Windows Vista Home Premium.

MMF24

Cenu ani dostupnost rovněž neznáme, ale například zméněný Acer AspireRevo by se už dnes měl prodávat v Německu za 299 Euro, ASRock je bohatší o jedno jádro Atomu a optickou mechaniku, odhadem tedy 20 Euro navíc.

Zdroj: HKEPC

Autor článku