Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku iPhone 7 Plus už podle Antutu není nejvýkonnějším mobilem. Porazil jej HTC U11. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 7. 2017 0:33

    hh (neregistrovaný)

    Stále raketově rostoucí výkon, dnes je vše o desítky procent rychlejší a úspornější než včera. Jak je asi náročné poznat, že je telefon benchmarkován a tedy chvilkově upravit jeho parametry tak, aby výsledek vyšel co nejlépe. Bude snad nezanedbatelná část sw prací výrobců telefonu optimalizace na benchmark? Jen aby se ukojily vlhké sny pár jedinců. Podobně se to děla v autech, akorát tam jsou to vlhké sny úředníků. V telefonech jsou to zatím vlhké sny dětí a nevyvinutých jedinců. Můj dva roky (tři roky) starý "hiend" telefon dosáhl na 48k v antutu. Dnes je hiend 180k. Udělat spravedlivý test je problém, jsou nové technologie, nové hw bloky, které mají značně zrychlit třeba dekódování videa apod. Nějaké porovnání z toho usoudit lze, ale není objektivní. Nový telefon který dnes získá jen 48k je "pomalejší" než ten můj historický s trapným hiend snapdragonem 800. Těším se až se telefony začnou předhánět v podpoře aktualizací, kvalitě zpracování, kvalitě akumulátoru, který neztratí čtvrtinu kapacity během roku. Zatím se tu honí čísílka v benchmarku a pak na tom stejně většina kouká na YT/FB videa jako vrchol zátěžové aplikace.