Hlavní navigace

iPhony konečně dostanou nabíječku s micro USB, ale musíte si ji koupit

5. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V roce 2009 se všichni hlavní výrobci domluvili, že u chytrých telefonů budou používat nabíječky s konektorem micro USB. U některých to nebyl problém, protože už je nasazovali i tak. Ale na seznam byl překvapivě i Apple, který už léta používá svůj „dock connector“.

V prosinci 2010 už nápad posvětila EU s tím, že výrobci začnou od letošního roku dodávat nové telefony s nabíječkami s micro USB. Apple zareagoval až nyní, v nabídce britského Apple Store se objevil nový adaptér dock/USB za 8 liber (prodávat se bude až 14. října). Slouží k nabíjení i synchronizaci.

Apple micro USB

Mnohé asi zamrzí, že adaptér není standardně přibalován přímo k telefonům. Že Apple použije pouze redukci, jsme čekali. Ale že si ji budeme muset koupit zvlášť, už ne. Apple by zřejmě musel složitě měnit balicí proces a nařízení s USB platí jen pro Evropskou unii, tak proč by se obtěžoval.

U produktu je uvedeno, že je kompatibilní pouze s iPhony 3G a novějšími. iPady nebo iPody nejsou zmíněny vůbec. Ale adaptér by měl fungovat, jen to nejsou chytré telefony, tak Apple šetří písmenky.

KL24

Dokovacího konektoru se Cupertinští jen tak nezbaví. Vždyť je univerzální pro nabíjení, synchronizaci, připojení k HDMI a používá se ve stovkách příslušenství. A nakonec zabere i méně místa. Taková Nokia N8 používá micro USB, micro HDMI a ještě kolík pro staré nabíječky.

Zdroj: TUAW

Byl pro vás článek přínosný?