Hlavní navigace

Názor k článku Milion zákazníků získal sedmkrát rychleji, než chtěl. Operátor Iliad pobláznil Itálii od hh - Francie je na tom vcelku podobně co se...

  • 19. 7. 2018 14:21

    hh (neregistrovaný)

    Francie je na tom vcelku podobně co se týče hustoty obyvatelstva, kromě Paříže a pár větších měst, kde je lidí hodně. Celkově má cca 6x víc aktivních simkaret. Teď čím to tedy je, že mají dost frekvencí pro bezproblémový provoz 4 operátorů. Mají víc určeno pro data neplýtvají to na 2G GSM? Mají to pomalé? A ne jako u nás teoreticky 150/50? Mají sice 30GB ale reálné rychlosti jsou nízké? Jaktože u nich nehrozí přetížení sítě a u nás ano (dle operátorů), mají snad menší poměr počet simkaret na jednu BTS? Nelze tu přece operovat pouze tím, že mají více GB, mají tu síť v podobném stavu jako je u nás? Dlouho se mi nestalo, že bych se nedovolal, na druhou stranu, stačí třeba jeden festival na poli na kraji města a volat se nedá.

    Osobně třeba u nás vnímám, že 4G stojí za prd a 3G skoro neexistuje, takže když vyjedu z města a 3G nikde tak na telefonu ručně povolím LTE, jinak ho vypínám, protože dívat se na jednu čárku signálu, protože LTE má absolutní přednost, mě nebaví. A přepnutí mezi 2G a LTE trvá nechutně dlouho (vteřiny až desítky vteřin).