Hlavní navigace

Italové při potírání pirátství zablokovali služby jako Mega nebo Mail.ru

23. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco v Británii se honba za pirátstvím projeví v tom, že piráti obdrží pouze dopisy poučující je o jejich chování, v Itálii raději některé služby úplně blokují. Italové se agresivně staví proti obyčejným webům, které mohou lidé normálně využívat pro osobní potřebu. Jedním z nejznámějších bude Dotcomovo úložiště Mega. Rozhodl o tom soud v Římě.

Na černou listinu se v posledním kole nekonečného zápasu dostalo 22 adres. Italové se nedostanou ani k Mail.ru, který platí za největšího ruského poskytovatele e-mailu, nebo k úložišti Firedrive, dříve známému jako Putlocker. Válka s pirátstvím v tomto případě sejme nemálo nicnetušících kolemjdoucích.

 

Zmíněná várka webů byla zablokována kvůli žádosti menšího lokálního filmového distributora Eyemoon Pictures. Poskytovatelé připojení se rozhodnutí soudu musí podřídit. Ředitel Mega pro TorrentFreak řekl, že blokování považuje za neuměřené a nezákonné. Zrovna toto úložiště je známé tím, že velmi rychle reaguje na žádosti o smazání pirátského obsahu z cloudu.

Kdo chce, opatření obejde změnou serverů DNS. Mega plánuje opatření obejít, aby se ke službě dostali lidé i bez zásahu do nastavení DSN. Je podivné, když na žádost malého filmového distributora celá země ztratí přístup k e-mailu a osobním datům v cloudu.

Mega bylo v Itálii zablokovánoMega bylo v Itálii zablokováno

Zdroj: TorrentFreak