Hlavní navigace

iTether: iPhone už umí sdílet připojení přes USB, ale zaplatíte 300 Kč

29. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco starší mobilní platformy bez problémů podporovaly USB tethering (sdílení 2G/3G připojení s počítačem), u těch nových bývá mnohdy problém i sdílení přes Bluetooth nebo Wi-Fi. Včera se v App Store kupodivu objevila aplikace iTether, která umí využít USB na iPhonech nebo iPadech se 3G.

Proč kupodivu? Dosud se Apple takovým aplikacím bránil a do App Store nepouštěl aplikace, které troufale využívají hardwarových prostředků jinak, než to mysleli v Cupertinu. Naposledy to byla třeba s Camera+, která uměla udělat mechanickou spoušť fotoaparátu z tlačítka zvýšení hlasitosti. To se Applu nelíbilo a přikázal funkci zrušit. Nakonec ji v iOS 5 nabídl sám.

iTether

iTether bohužel není zadarmo, jedná se o jednu z nejdražších aplikací v App Store, pokud nepočítáme navigační software. Vývojáři Nova Scotia za ni požadují 11,99 eura (přibližně 300 Kč). Podle webu The Verge zatím funguje spolehlivě, i když jí taky nedávají dlouhou budoucnost.

CS24

USB tethering má tu výhodu, že se telefon při sdílení zároveň dobíjí. To se hodí někde v terénu na notebooku. Kabel je rovněž spolehlivější a nehrozí, že by se do bezdrátové sítě chtěl připojit někdo jiný. A jak iTether řeší takové připojení? V podstatě emuluje ethernetovou síť, stačí jen do Windows nebo OS X nainstalovat další software, který emulaci provede i na desktopu.

Zdroj: The Verge