Hlavní navigace

Ivy Bridge: kompletní specifikace všech modelů

15. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský server zol.com.cn zveřejnil dvě velké tabulky se všemi modely chystaných procesorů Ivy Bridge bok po boku s jejich 32nm sourozenci architektury Sandy Bridge. Informace se v podstatě shodují s těmi, které prosákly už loni v listopadu, přibylo ale několik dvoujádrových modelů Core i3 a dozvídáme se i podrobnosti o frekvencích grafického jádra a podporovaných features.

Tabulka je rozdělena na dvě části, ta první zobrazuje všechny modely s „plnotučným“ TDP. To činí u Sandy Bridge 95 W pro čtyřjádra a 65 W pro dvoujádra, v případě Ivy Bridge pak 77, respektive 55 wattů.

Jak jsme informovali nedávno, série Ivy Bridge by se měla pochlubit zcela novým integrovaným grafickým jádrem. Co se však týče uspořádání procesorových jader a cache, to zůstává zcela identické. Pouze nejvyšší modely tedy mají 8 MB cache. HyperThreading ovšem prosákl i do série Core i5. Rychlejší z takto označených čtyřjader tedy budou moci zpracovávat naráz osm vláken, jak to dnes umí pouze Core i7-2600(K) a i7-2700(K). Společným znakem všech Ivy Bridge je podpora DDR3 s taktem 1600 MHz.

Pokud se ale rozhodnete pro nákup jednoho z dvoujádrových modelů Core i3, budete se muset smířit nejen s absencí podpory turba, virtualizace (VT-d), Trusted Execution Technology a instrukcí AES-NI. Zřejmě v zájmu zatraktivnění vyšších modelů byla procesorům vykleštěna také podpora PCI Express 3.0. Připadá nám to jako malicherně zákeřný a celkově zbytečný krok.

CS24

Pokud toužíte po výkonném, ale energeticky šetrném procesoru, pak je pro vás určena druhá část tabulky. Zde najdete čtyřjádra s TDP 65 a 45 W a dvoujádra, která si vystačí s 35 watty. O Core i3 platí to samé, na pokročilé fíčury a PCIe 3.0 můžete zapomenout.

Zdroj: zol.com.cn, VR-Zone