Hlavní navigace

Ivy Bridge nabere zpoždění, většina dodávek se odsouvá na červen

17. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dlouho očekávané 22nm čipy architektury Ivy Bridge od Intelu, které se původně měly začít objevovat v noteboocích v dubnu, pravděpodobně naberou zpoždění. Podle serveru Digitimes se v dubnu, tedy podle původního plánu, dostane na trh pouze malé množství čipů a masová distribuce se rozjede až v červnu. Představení nových notebooků by mělo jít podle plánu.


Zdroj: VR-Zone

Většinu z vás nyní asi napadlo, že Intel narazil na problémy s výtěžností nebo obecně s výrobním procesem a dodání dostatečného množství procesorů do dubna prostě nestihne. Pravda je však podle Digitimes trochu jiná. Ivy Bridge je odbornou i laickou veřejností velmi očekávaná platforma a reklamní masáž Intelu byla zřejmě natolik dobrá, že nyní všichni se zatajeným dechem čekají na objevení prvních takto vybavených notebooků v prodeji. To ovšem v kombinaci s nepříliš dobrou situací v globální ekonomice způsobuje problémy výrobcům notebooků, kteří mají problémy zbavit se skladových zásob současných modelů s 32nm procesory Sandy Bridge. Intel jim tak, alespoň podle našeho zdroje, vyšel vstříc a vstup Ivy Bridge na trh odložil o zhruba dva měsíce.

 

MMF24

Pokud je tato zpráva skutečně pravdivá, nejsme z toho příliš nadšení. Odkládání uvedení nové, výkonnější a úspornější architektury kvůli špatnému plánování výrobců a výsledným příliš velkým skladovým zásobám může založit precedent, který nás příliš nenaplňuje nadšením. Nadbytek skladových zásob se dá přece řešit i jinak (třeba slevami). Z pohledu výrobců tento krok samozřejmě dává smysl; my, zákazníci, na tom ale nic nezískáme.

Zdroj: Digitimes