Hlavní navigace

Jak Apple nacpal komponenty do iMaců? Přesvědčte se na fotkách

30. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Právě ode dneška je v Apple Online Store možné objednat nové iMacy. Menší model s úhlopříčkou 21,5“ bude expedován během 1-3 dnů, větší verze pak za 2-3 týdny. Nové modely, které byly představeny na poslední keynote jsou charakteristické především ultra tenkým tělem. Na okrajích je tlusté pouhého půl centimetru a tak vás možná zajímá, jak Apple do takto tenkého těla nacpal všechny komponenty.

Na japonském webu Kodawarisan.com se objevily snímky rozebraného iMacu 21,5“ ve vyšší konfiguraci (u nás k dostání za 40 490 Kč). Použitý procesor Intel Core i5-3470S pochází z nové řady Ivy Bridge s integrovanou grafikou Intel HD 2500. Jako hlavní zobrazovadlo zde slouží Nvidia GT 650M s půlgigabytem paměti.

Můžeme se tedy přesvědčit, že k okrajům se prakticky nic nevešlo, vše je nacpáno uprostřed stroje. O chlazení se stará aktivní ventilátor, jehož tunel ústí v zadní části iMacu v místech, kde je připevněna noha. Bohužel se jedná o model bez Fusion Drive a tak nezjistíme, kde bude umístěný druhý fyzický disk – SSD.