Hlavní navigace

Názory k článku Jak budou používat Google Glass muži na den Svatého Patrika? (video)

  • 20. 12. 2012 16:33

    šarik (neregistrovaný)

    Podle mě má desktop nejlepší léta za sebou. Široko daleko BFU bedny mění za ntb a do povědomí se dostává all in one na doma. Do  5 let bedny budou dobíhat budou ve firmách, dále je budou mít hráči, někdo kdo bude potřebovat výkon k práci a dobře odvést teplo,  a pak už jen socky, které nebudou mít na nic jiného, než na desktopový šrot z dávné historie.


    Měl jsem velice výnosný přivýdělek stavět desktop na míru pro firmy (nikoliv něco poskládat halabala). Za letošek mi nepřišla ani jedna objednávka na desktop, protože ho nikdo už nechce. Ba mi bylo ještě nadáno, že mé desktopy jsou tak spolehlivé, že sice jsou nulové náklady na servis, ale pořád nechcou zdechnout, aby finanční ředitel povolil nákup ntb pro zaměstnance, když je u konkurence má už každý. Tož asi tak v segmentu počítačů na doma a ve firmách pro kancelářské účely.


    Na Mikuláša mě čert odnesl desktop do pekla a Ježíšek mi naježil all in one jako terminál k přístupu na internet a domácí použití. A tím jsem u sebe uzavřel éru desktopu jako zdroje obživy.

  • 20. 12. 2012 17:17

    15degren (neregistrovaný)

    jiste asus ztrácí to ci gigashyt prodává za 3000 ma asus za 5 tisíc, to že je asus spolehlivější je druhořadé.

  • 20. 12. 2012 19:03

    Grook (neregistrovaný)

    Vidim to take tak.lide meni desktop za tablety nebo nejake ultra booky.Nikdo vykon PC a vseho kolem vice mene nepotrebuje.Dokonce i hry uz netahnou prodeje PC, na mobilu tabletu a cemkoliv s androidem splni vice mene ocekavani konzumentu.Na hry je PC porad sakra drahy kus zeleza a bohuzel hry tomu neodpovidaji ........


    S tou spolehlivosti opatrne- chcipaji vsechny bez rozdilu je to uz jen o stesti. Zda v zaruce  a jak rychle a nebo po ni.Konec koncu i prez vsechna huboslovi na krabicich jdou kvalitou vsichni dolu  na ukor spotrebnosti a to bez rozdilu. A ty desky ktere jsou slusne jsou absurdne drahe. 


    PC je mrtve uz dnes, jen se to nevi verejne :D


     

  • 20. 12. 2012 19:56

    Alchymistic (neregistrovaný)

    Amen!!


    To už jsem opravdu dlouho nečetl takovou smůšku ultimativních prohlášení. Asi to reaguje na stav dnešní společnosti a úroveň dnešního zpravodajství. Zkuste najít nějakou pozitivní zprávu třeba na novinkách.cz


    Prý je PC mrtvé, hm.. to se mi ta kupa objednávek, předělávek, úprav a oprav za poslední dva měsíce jen zdála.


    Mentální výlev Šarika nad koncem obživy je fakt úsměvný.


    PC není jen o kanceláři, nebo gamesách - je o všem. O tom si konzumenti tabletů múžou nechat jenom zdát. Ať jde o přepálené jablko, kde si bez sdělení svého bankovního účtu nenainstalujete ani OS, přestože jste za tu destičku vytlačili víc než za solidní PC s 24 palcovým monitorem, nebo čínskou titěrnost za 2 litry stylu "ať je to, co je to, hlavně že mám tablet".


    Je to módní vlna a nakonec jako každá vlna odpluje. Naštěstí ne každý musí namáhat oči brejlením do prťavého cosi, kde kromě několika populárních kravinek nejde pořádně ani nic hrát, ani nic napsat a kde lehne baterka přesně ve chvíli, kdy to skutečně potřebuju použít. Možná jsem trochu staromódní ale i mé okolí naštěstí zvažuje přínosy výkonu, ceny, konfortu, modifikovatelnosti oproti pouhé mobilitě.


    Mobilita je navíc lehce zakaboněná nutností neustálého hledání zásuvky či USB na - světe div se - nejbližším PC. S touto tezí se ztotožňuji i s  panem Michalem Rybkou na nejmenovaném serveru, kterého děsí integrované baterie s životností tak 2 roky a pak sbohem předražený dreku - cválám vyklopit dalších 20 litrů za stejnou destičku s drobet vyšším rozlišením.


    PC není mrtvé - to ani náhle!! Spíš mi připadá, že se jednak trh částečně nasytil a snad každá domácnost a pracoviště má PC s životností mnohem delší než módní hračička pro ohromení kolektivu (školního, hospodského, tramvajového, managerského - záleží na ceně hračky). Kdo ale pracuje, stahuje, pouští si film, nebo hraje, stále je PC nepřekonané a jeho upgrade vzhledem k morální i fyzické trvanlivosti probíhá pomaleji.

  • 20. 12. 2012 21:02

    tralalák (neregistrovaný)

    No ja keď vidím na prelome rokov 2012/2013 ešte vyššie uvedené obrázky Gozilých základných dosiek form factoru Full-ATX tak sa naopak čudujem, že sa niekto nad tým ešte pozastavuje nakoľko už "včera" bolo neskoro.


    Veď trend je zjavný už nejaký ten pátek aj v desktopovom segmnte. MiniPC, netop, to sú ťahúni dnešných desktopov a formáty ako Full-ATX a časom aj Micro-ATX sa stanú časom (zotrvačnosťou) len zberateľskými kúskami. A potom príde aj na MiniPC a nettopy.

  • 20. 12. 2012 20:18

    šarik (neregistrovaný)

    Pravím vám, dokonáno jest. Amen!


    Nejinak je na tom kolega. Dostal darem zdarma 5 desktopů a taky jeho okruh domácích zákazníků to nechce. Ba dokonce se je pokusil nabídnout za 200,-/kus na burze a nechytl se. Možná máš furt zakázky, protože děláš pro každého kdo jde okolo, ale moji vybíraví firemní  holt desktop už nechcou. Montuješ do desktopu 2,5" disky? Pokud ne, tak máš holt klientelu hrubšího zrna, než já.  Poslední asi 3 roky chtěli odešlé 3,5" disky nahrazovat 2,5" kvůli tichu. Takže kromě toho, že je mrtvý desktop, tak je mrtvý i 3,5" HDD, a optická mechanika už taky mele z posledního v prostředí, kde se pohybuji.

  • 20. 12. 2012 22:37

    Alchymistic (neregistrovaný)

    Myslím, že nejde ani tak o to, jestli se bude vše jenom zmenšovat a zmenšovat.


    To se samozřejmě děje, protože to vývoj techniky umožňuje. Jde o to, že je tu prostě šiší portfolio výrobků a možností, co si člověk může pořídit a tak nějak se to rozšiřuje podle účelu použití.


    Pokud chci pracovat, klávesnice je nenahraditelná. Taky si nedovedu představit koukat v práci celý den na pididisplej tabletu. Pokud čekám někde v metru či čekárně, použiju smartphone, či tablet pro zábavu, net, nebo hru. Je to ale pořád nouzové řešení - jen vše pro mobilitu.


    Jakmile něco zminiaturizujete pod určitou úroveň, překročíte možnosti uživatelského rozhraní pro vnímání, či ovládání.


    Pamatuji koncem osmdesátých let digitální hodinky od veksláků s kalkulačkou - velmi efektní na pohled a dostatečně obdivuhodné od okolí, leč pro počítání naprosto nepoužitelné, protože klávesy šly mačkat tak párátkem.


    Klávesnice je pohodlná protože klávesy jsou rozměry přizpůsobemé velikosti prstů. Kdo by taky koukal na displej o 7 palcích, když mu na stole sedí min. 22 palců monitor.


    Kapacita paměti to samé. Jak chcete zvednout kapacitu úložného prostoru u NUC, nebo iPadu na řádově TB? Možná nějakým NAS, ale je to drahé, pomalé a nešikovné. Do PC prostě loupnu další disk (proc, grafiku...) a je to.


    Tablety pochopitelně s opadem módní vlny neskončí, tak jako neskončí PC s notebooky. Bude to spíš koexistovat a bude se to využívat podle účelu a potřeby.

  • 21. 12. 2012 7:23

    Koudz (neregistrovaný)

    Takže tu máme opět mlácení staré slámy -> výrobce si stěžuje, že prodává míň protože bagr.


    Vždy se dalo předpokládat, že s postupující miniaturizací se logicky musel trh pohnout do mobilnějších vrstev.


    Nemám pocit, že desktopům odzvonilo, pouze se přesunuly do specifických kategorií. Zároveň bylo taktéž logické, že v době dostatečného výpočetního výkonu bude klesat poptávka po novém a vyšším výkonu. V některých oblastech (např. herní průmysl) pohřbívá zisky její umělá stagnace.


     


    Ale chápu, že si marketingové oddělení Asusu musí pobrečet na něčím rameni. Je to katastrofa, zřejmě jim to stáhne prémie na vánoce...

  • 24. 12. 2012 10:10

    M0RGAN (neregistrovaný)

    Dost pochybuju o tom, že by desktop měl být mrtvý. V poměru cena/výkon je to pořád nejlepší volba, na kterou ani notebook ani mobil ani přerostlý mobil v podobě tabletu nemá a ještě dlouho mít nebude.


    Sám vlastním relativně výkonný desktop, k tomu Zenbook Prim a jako mobil.. Obyčejnou levnou Nokii X1-01 s výdrží na baterii týden. Když chci fotit, mnohem lepší je levný (1500) foťák, když chci na Internet, lepší je notebook. Když si chci pustit hudbu, lepší je hudební přehrávač. Na co si kupovat jedno zařízení, které umí sice všechno dohromady, ale budu ho muset minimálně 1x denně nabíjet a když se vybije, tak si ani neškrtnu? Navíc bude každý rok morálně zastarávat? Na výkon a pohodlí surfování, práce i přehrávání filmů je tu PC či notebook (to je vlastně taky PC).


    Tabletům a chytrým mobilům říkám fuj.


    Spíš je to o tom, že desktopy už dnes mají slušný výkon a nezastarávají tak rychle, jako dřív. Takže pokud se to nepokazí, dá se deska provozovat několik let, klidně i 5, než dostatečně zastará.

  • 20. 12. 2012 20:10

    Adam Kahánek (neregistrovaný)

    Z vlastních zkušeností můžu říct, že mezi obyčejnými lidmy desktopy už dávno „neletí“. Dříve jsem po známých a známých mých známých lítal a navrhoval a skládal jim desktopy. Již ale poslední dva roky nikdo nechtěl nic jiného než notebook. Takže na tom ústupu desktopů něco bude a lidi už berou spíše notebooky. Avšak v případě hraní a požadavku na vysoký výkon stále vede desktop, to bez debat, jelikož desktop nabídne vysoký výkon za jakž takž normální cenu, kdežto notebook stejného výkonu vyjde mnohem dráž.

  • 20. 12. 2012 21:57

    tralalák (neregistrovaný)

    Ja sa nad NUCom nikterak nerozplývam (ešte to tak) len som naznačil, že tradičný Atomový nettop poskočil výkonom do podoby 17W i3/5?


    Áno Full-ATX form factor považujem za Godzilu a nemám broblém tiež hodiť fotku na bližšiu ilustráciu:


    http://www.viagallery.com/images/download/medium/VIA_Mini_ITX_Form_Factor_Comparison_medium.jpg" alt="" width="500" height="198" />

  • 20. 12. 2012 21:46

    Morčátko (neregistrovaný)

    Víš, on málokterý desktop ti odejde tak rychle jako noťas pod 15 tisíc (těch se prodá většina), takže votom to asi taky bude. Intel NUC je už zbytečně malý a předražený a co se týče výkonu...vážně se chceš rozplývat nad 17W i3/5? No ano, většině to stačí, ale do microATX/ATX už jde strčit lepší kousky a možná i za méně peněz. Když si označil ATX desku za godzillu, tak se mně vybavila scénka z Futuramy - Bender jde spát do svého pokoje (1x1m).


    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Benders_apartment_room.jpg