Hlavní navigace

Názor k článku Jak budou používat Google Glass muži na den Svatého Patrika? (video) od Alchymistic - Amen!!To už jsem opravdu dlouho nečetl takovou smůšku...

  • 20. 12. 2012 19:56

    Alchymistic (neregistrovaný)

    Amen!!


    To už jsem opravdu dlouho nečetl takovou smůšku ultimativních prohlášení. Asi to reaguje na stav dnešní společnosti a úroveň dnešního zpravodajství. Zkuste najít nějakou pozitivní zprávu třeba na novinkách.cz


    Prý je PC mrtvé, hm.. to se mi ta kupa objednávek, předělávek, úprav a oprav za poslední dva měsíce jen zdála.


    Mentální výlev Šarika nad koncem obživy je fakt úsměvný.


    PC není jen o kanceláři, nebo gamesách - je o všem. O tom si konzumenti tabletů múžou nechat jenom zdát. Ať jde o přepálené jablko, kde si bez sdělení svého bankovního účtu nenainstalujete ani OS, přestože jste za tu destičku vytlačili víc než za solidní PC s 24 palcovým monitorem, nebo čínskou titěrnost za 2 litry stylu "ať je to, co je to, hlavně že mám tablet".


    Je to módní vlna a nakonec jako každá vlna odpluje. Naštěstí ne každý musí namáhat oči brejlením do prťavého cosi, kde kromě několika populárních kravinek nejde pořádně ani nic hrát, ani nic napsat a kde lehne baterka přesně ve chvíli, kdy to skutečně potřebuju použít. Možná jsem trochu staromódní ale i mé okolí naštěstí zvažuje přínosy výkonu, ceny, konfortu, modifikovatelnosti oproti pouhé mobilitě.


    Mobilita je navíc lehce zakaboněná nutností neustálého hledání zásuvky či USB na - světe div se - nejbližším PC. S touto tezí se ztotožňuji i s  panem Michalem Rybkou na nejmenovaném serveru, kterého děsí integrované baterie s životností tak 2 roky a pak sbohem předražený dreku - cválám vyklopit dalších 20 litrů za stejnou destičku s drobet vyšším rozlišením.


    PC není mrtvé - to ani náhle!! Spíš mi připadá, že se jednak trh částečně nasytil a snad každá domácnost a pracoviště má PC s životností mnohem delší než módní hračička pro ohromení kolektivu (školního, hospodského, tramvajového, managerského - záleží na ceně hračky). Kdo ale pracuje, stahuje, pouští si film, nebo hraje, stále je PC nepřekonané a jeho upgrade vzhledem k morální i fyzické trvanlivosti probíhá pomaleji.