Hlavní navigace

Názor k článku Jak budou používat Google Glass muži na den Svatého Patrika? (video) od Alchymistic - Myslím, že nejde ani tak o to, jestli...

  • 20. 12. 2012 22:37

    Alchymistic (neregistrovaný)

    Myslím, že nejde ani tak o to, jestli se bude vše jenom zmenšovat a zmenšovat.


    To se samozřejmě děje, protože to vývoj techniky umožňuje. Jde o to, že je tu prostě šiší portfolio výrobků a možností, co si člověk může pořídit a tak nějak se to rozšiřuje podle účelu použití.


    Pokud chci pracovat, klávesnice je nenahraditelná. Taky si nedovedu představit koukat v práci celý den na pididisplej tabletu. Pokud čekám někde v metru či čekárně, použiju smartphone, či tablet pro zábavu, net, nebo hru. Je to ale pořád nouzové řešení - jen vše pro mobilitu.


    Jakmile něco zminiaturizujete pod určitou úroveň, překročíte možnosti uživatelského rozhraní pro vnímání, či ovládání.


    Pamatuji koncem osmdesátých let digitální hodinky od veksláků s kalkulačkou - velmi efektní na pohled a dostatečně obdivuhodné od okolí, leč pro počítání naprosto nepoužitelné, protože klávesy šly mačkat tak párátkem.


    Klávesnice je pohodlná protože klávesy jsou rozměry přizpůsobemé velikosti prstů. Kdo by taky koukal na displej o 7 palcích, když mu na stole sedí min. 22 palců monitor.


    Kapacita paměti to samé. Jak chcete zvednout kapacitu úložného prostoru u NUC, nebo iPadu na řádově TB? Možná nějakým NAS, ale je to drahé, pomalé a nešikovné. Do PC prostě loupnu další disk (proc, grafiku...) a je to.


    Tablety pochopitelně s opadem módní vlny neskončí, tak jako neskončí PC s notebooky. Bude to spíš koexistovat a bude se to využívat podle účelu a potřeby.