Hlavní navigace

Jak by mohl vypadat druhý iPad Mini? Nizozemci mají specifikace i obrázek

17. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nizozemský web MobiLeaks získal první render a specifikace druhé generace menšího tabletu od Applu. Ten by měl dorazit někdy na podzim. Jak se spekuluje už dlouho, displej zřejmě dostane čtyřnásobné rozlišení 1536 × 2048 px, a tak bude díky menší úhlopříčce (7,9") jemnější než u velkého iPadu 3/4. Hustota pixelů v takovém případě vychází stejně jako u iPhonu 4/4S/5, tedy přes 320 ppi.

Jak by mohl vypadat iPad Mini 2
Jak by mohl vypadat iPad Mini 2 (zdroj: MobiLeaks) 

Tablet by měl dostat procesor Apple A6X jako iPad 4, osmimegový zadní a dvoumegový přední fotoaparát a dodávat se bude s 16/32/64 GB úložné paměti. Render prozrazuje minimální boční rámeček kolem displeje. Už první generace místem hodně šetřila, ale také se kvůli tomu lidem, kteří mají menší ruce, hůře drží. Pokud se render potvrdí, pak už se musí tablet držet prsty za hrany jako mobil. Udávaná tloušťka je 7,5 milimetru, stávající iPad Mini má přitom o tři desetiny milimetru méně.

Samozřejmě nejde o oficální informace a existuje nemalá pravděpodobnost, že si redaktoři MobiLeaks všechno vymysleli, aby na sebe upoutali pozornost. I to se při šílenství kolem Applu stává. Jisté ale je, že Apple po roce určitě uvede novou generaci tabletů a bude znovu lepší než předchozí.

 

Zdroj: MobiLeaks.nl