Hlavní navigace

Jak by mohlo vypadat hodnocení WEI ve Windows 8?

11. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft zavedl Windows Experience Index, neboli Index uživatelských zkušeností jako rychlou možnost hrubého určení výkonu počítače, což mohou využít některé aplikace k detekci, zdali je daný stroj dostatečně rychlý a schopný pro jejich běh.

Problémem je, že samotné číslo o výkonu nic konkrétního neřekne. Microsoft jej sice oproti Windows Vista, která umožňovala dosáhnout skóre 1.0 až 5.9, navýšil na maximum 7.9, server Softpedia však uvedl, jak by toto hodnocení mohlo být výrazně vylepšeno v nadcházejícím systému Windows 8.

Důležité je hodnocení přenést i do cloudu a umožnit jeho sdílení s ostatními, ať už pomocí centralizované služby Microsoftu, nebo za pomoci sociálních sítí jako je Facebook či Twitter. To pak umožní snadno použít toto skóre spolu s odkazem na speciální stránku k porovnávání počítačů při koupi v obchodech: díky velké databázi v cloudu půjde daná sestava rychle porovnat s jinými, popřípadě integrovat do průvodců pro výběr počítače.

CS24

Pro použití pro rozhodování při koupi by pak bylo vhodné do skóre zahrnout i další parametry, kupříkladu výdrž na baterii a umožnit tak porovnat výdrž notebooků s podobným výkonem. Takovéto využití Indexu uživatelských zkušeností by však bylo určeno spíše pro běžné uživatele, kteří si sami ve výběru jinak neporadí.

Zdroj: Softpedia