Hlavní navigace

Jak dlouho vydrží Keep? Průměrná služba Googlu žije necelé čtyři roky

25. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V poslední době Google zaříznul na čtyřicet různých produktů. Dominik Dědiček se ve včerejším komentáři 168 hodin oprávněně ptá, jestli ještě Googlu vůbec můžeme věřit. Keep nevypadá jako komerční trhák, ani to není zápisník, který by nějak rozvířil vody. Co když jej potká stejný osud jako Wave, Knol, Reader, Buzz a další služby?

Průměrná výdrž služeb Googlu
Průměrná výdrž služeb Googlu (foto: Guardian)

Stejnou otázku si položil i Charles Arthur z Guardianu. Do tabulky zapsal 39 naposledy zrušených služeb a rozhraní včetně času, jak dlouho fungovaly. Největším „držákem“ je portál iGoogle, který byl uveden začátkem května 2005 a skončí až letos v listopadu, životnost je tak 3106 dní. Naopak chat ve virtuální realitě Google Lively vznikl i skončil v roce 2008, projekt trval jen 175 dní. Google Reader je po iGooglu druhým nejstarším produktem, vydržel 2824 dní.

 

Průměr ze všech měřených 39 služeb činí 1459 dní. Googlu tak trvá necelé čtyři roky, než neperspektivní služby ukončí. Je zde reálná šance, že by Keep vydržel jen do března 2017. Jsou samozřejmě služby, které Google jen tak nezruší, ať už je to vyhledávač, mapy, Gmail, Drive, YouTube, překladač nebo kalendář. Ale patří do této ligy i Keep? A co jiného by ještě mohlo skončit? Můj osobní tip jsou Zprávy, Picasa, Orkut, Toolbar, Skupiny nebo Panoramio.

Zdroj: Guardian