Hlavní navigace

Jak fotí Apple iPhone 5 (fotogalerie)

13. 9. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

S iPhonem 5 přichází i nový fotoaparát, změnil po hardwarové i softwarové stránce. Jednou z novinek je chytré skládání panoramat, a to až do velikosti 28 Mpx. Stačí jen zaostřit, vyfotit a pak pomalu otáčet mobilem do strany, fotky se automaticky lepí k sobě. Fotit lze i během natáčení videa, to dříve nebylo možné.

Jinak se fotoaparát od minula příliš nezměnil. Rozlišení je stejné, velikost snímače i objektiv zřejmě taktéž. Novinky jsou důležité hlavně z hlediska samotného Applu než uživatele. Firma totiž musela nasadit méně hluboký čip, aby se vešel do útlejšího těla. Nový bude i obrazový procesor, takže snímání má být až o 40 % rychlejší.

iPhone 5

Apple slibuje také lepší dynamický rozsah. To ale bez srovnání těžko posoudíme. Zveřejněné fotografie jsou na první pohled hezké. Žádné podvody jako u Nokie, ale na druhou stranu si jistě i Apple vybral nejlepší možné světelné podmínky.

Na fotografiích dětí je vidět, že software příliš nežehlí, např. textura oblečení a vlasy jsou ostré a dobře prokreslené. Detaily v obličejích se už při zobrazení 1:1 trochu ztrácejí, ale na poměry smartphonů je to výborný výsledek. Fotoaparát každopádně není tím, kvůli čemu byste z iPhone 4S (nebo i 4) měli přecházet na nejnovější model.

iPhone 5

iPhone 5

iPhone 5

iPhone 5

iPhone 5

iPhone 5

Nové Lumie od Nokie nás v tomto směru nadchly více. Za zmínku ale stojí lepší přední fotoaparát. Má senzor se zadním podsvícením (BSI), vyšší rozlišení (1,2 Mpx pro fotky, 720p pro video), takže videohovory přes FaceTime nebo Skype budou zase o kus lepší.

ICTS24

 

Zdroj: Apple