Hlavní navigace

Jak fotí iPhone 4S [fotogalerie]

5. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ač nás Apple 4S zklamal jako celek, v detailech se nám líbí. Třeba nový obrazový snímač a procesor, který slibuje zase o kus lepší fotky a rychlejší reakce.

Už iPhone 4 hodně pokročil. Poprvé uměl nahrávat video v HD (720p), rozlišení 5 Mpx jsme u Applu viděli poprvé, ale o hlavní inovaci se moc nemluvilo. Snímač OmniVisionu se zadním podsvětlením (OmniBSI) totiž hodně pomáhal v horších světelných podmínkách a fotky tolik netrpěly šumem.

iPhone 4S zřejmě použil nový snímač z dílen stejné firmy. Osobně odhaduji model OV8830, který nejlépe odpovídá parametrům, jež sdělil Apple. Senzor s rozměry 1/3,2" dokáže zachytit statické snímky v rozlišení 8 Mpx a video v 1080p30 (dokonce i s elektronickou stabilizací).

Apple potvrdil lepší světelnost f/2,4 a nový IR filtr. Obrazový procesor má zase přesněji vyvažovat bílou barvu, umí ve scéně detekovat obličet a zaostřit na něj. Nechybí ani snímání HDR jako u iPhonu 4. Díky iOS 5 lze fotky ihned upravit a co je nejlepší – tlačítko pro regulaci hlasitosti funguje jako spoušť. iPhone 4S také rychleji fotí, první snímek prý zvládne za 1,1 s, další pak za 0,5 s. Přímo na uzamčené obrazovce je navíc nová ikona, která spustí foťák, aniž byste museli telefon odemykat.

Ale dost řečí, podívejme se, jak nový iPhone doopravdy fotí. Apple na webu uveřejnil 8 neupravených demo snímků. Nečekejte, že bude odhalovat slabiny. Pouze se ukazuje v tom, kde je silný.

iPhone 4S

iPhone 4S

iPhone 4S

iPhone 4S

iPhone 4S

iPhone 4S

CS24

iPhone 4S

iPhone 4S