Hlavní navigace

Jak fotí nový iPad? [fotogalerie]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jednou z méně podstatných hardwarových inovací v novém iPadu je vylepšený foto modul na zadní straně. Rozlišení se zvýšilo z necelého megapixelu na pět megapixelů, ale především byla zvětšena optika a čip disponuje technologií BSI (zadní podsvícení), takže je citlivější na světlo a dokáže lépe vykreslovat i v horších podmínkách.

Optická soustava bude někde pod úrovní iPhonu 4S, přesto až na blesk a chybějící 3 Mpx nabízí totožné funkce. Nově zachytává také video v 1080p a Apple slibuje i elektronickou stabilizaci obrazu.

Ač si stále stojím za tím, že s 10" tabletem může fotit pouze velký exot, snímky se opravdu povedly. Apple si na demo fotografiích vymodlil dobré světelné podmínky, takže výsledek stojí za to. Níže najdete neupravené snímky (případně tady celý balík ZIP), u kterých můžete zkontrolovat i EXIF a také zahlédnout geo značky. Jeden ze snímků ukazuje i povedené makro, což možná u tabletu oceníte nejvíce – pokud s ním budete fotit na papíru psané poznámky a dále s nimi pracovat.

iPad iPad iPad iPad

V galerii na apple.com najdete i videozáznamy (včetně stabilizace), avšak budete potřebovat iTunes/QuickTime.