Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Jak je to s opravami chyby Spectre. Aktualizace mikrokódu, operačního systému a důsledky. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 1. 2018 16:31

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Na Androidu Google impementoval kPTI proti Meltdownu (asi se týká nějakého Snapdragonu, jistě víme akorát o 845). Myslím, že budou mít i něco proti Spectre, minimálně retpoline. Problém je samozřejmě, jestli ty aktualizace poskytnou výrobci mobilů, kteří jsou ta žába na prameni, typicky, ne google.

    Co se týče té spousty mobilů, tak je tu takové štěstí v neštěstí. Hodně levnějších mobilů má jádra in-order typu. Cortex-A53, A7, A5 a tak dále. Ty jsou aspoň podle dosavadích informací imunní proti Spectre nebo je tam ta příležitost k zneužití tk minimální, že jsou prakticky nenapadnutelné.

    Jinak o těch mobilních platformách toho moct říct nemůžu, protože to moc nesleduju... U Apple nějaké obrany proti Spectre zdá se jsou: "To help defend against Spectre, Apple has released mitigations in iOS 11.2.2, the macOS High Sierra 10.13.2 Supplemental Update, and Safari 11.0.2 for macOS Sierra and OS X El Capitan. Apple Watch is not affected by either Meltdown or Spectre." (https://support.apple.com/en-us/HT208394)