Hlavní navigace

Jak se zbavit chyby „chybná bitová kopie 0xc000012f“?

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Pokud vám zničehonic začne při spouštění programu vyskakovat chybová hláška s označením 0xc000012f, s velkou pravděpodobností za to může software z produkce českého Seznamu, který po aktualizaci Windows přestává fungovat tak, jak má. Jak se ale dá chyba 0xc000012f opravit?

Co způsobuje stav chyby 0xc000012f?

Tuto chybu téměř jistě způsobuje starý a neaktualizovaný software od Seznamu, konkrétně programy Pošťák a Lištička, které na vašem počítači můžete mít nainstalované a ani o tom nemusíte vědět.

Stačí pouze chvíli nedávat pozor a při instalaci nějakého programu přehlédnout malé zaškrtávací okénko, které vám automaticky s daným programem nainstaluje i výše zmíněný balast od Seznamu.

Odinstalujte software od Seznamu

Řešení je v podstatě velmi jednoduché. Stačí odinstalovat software od Seznamu, případně jej aktualizovat na nejnovější verzi. Seznam k tomuto tématu vydal vlastní návod, jak chybu „local bridge chybná bitová kopie“ odstranit.

Otevřete nastavení Windows a přejděte do kategorie Aplikace. V sekci Aplikace a funkce vyhledejte software od seznamu a jednoduše jej odinstalujte.

Seznam také pro všechny postižené uživatele připravil jednoduchý odinstalátor, který za ně automaticky odinstaluje všechny neaktualizované programy od Seznamu. Ze stránky s oficiálním návodem stáhněte program SS_Odinstalator.exe. Po stažení na něj klikněte pravým tlačítkem a vyberte možnost Spustit jako správce.

Jak odinstalovat software od Seznamu 1. část Jak odinstalovat software od Seznamu 1. část (zdroj: cnews.cz)

V některých případech se vás může Windows zeptat, zdali chcete aplikaci povolit provádění změn na vašem zařízení. Povolte jí to. Windows vás může někdy upozornit i na neznámý soubor. V tomto případě tuto výstrahu ignorujte a klikněte na Další informace a následně na Přesto spustit.

Jak odinstalovat software od Seznamu 2. část (zdroj: napoveda.seznam.cz)
Jak odinstalovat software od Seznamu 2. část (zdroj: napoveda.seznam.cz)
Jak odinstalovat software od Seznamu 3. část (zdroj: napoveda.seznam.cz)
Jak odinstalovat software od Seznamu 3. část (zdroj: napoveda.seznam.cz)

Následně dojde ke spuštění programu a k odinstalaci všech softwarů od Seznamu, kvůli kterým se vám zobrazuje chyba 0xc000012f.

Tip: Odinstalace programů Lištička nebo Pošťák nebude mít vliv na vaši e-mailovou schránku ani na další služby od společnosti Seznam.

Zkontrolujte systémové soubory pomocí SFC scan

Jakmile máte software od Seznamu odinstalovaný, proveďte pro jistotu kontrolu systémových souborů pomocí funkce SFC Scan, která by měla zkontrolovat všechny systémové soubory a v případě nalezení poškozených souborů se je pokusit opravit.

Otevřete hlavní nabídku Windows a do vyhledávacího pole napište cmd nebo Příkazový řádek (nezapomeňte jej spustit jako správce).

Jak opravit chybu 0xc000012f pomocí SFC Scan 1. část Jak opravit chybu 0xc000012f pomocí SFC Scan 1. část (zdroj: cnews.cz)

Do konzole napište příkaz sfc /scannow a stiskněte Enter.

KL24

Jak opravit chybu 0xc000012f pomocí SFC Scan 2. část Jak opravit chybu 0xc000012f pomocí SFC Scan 2. část (zdroj: cnews.cz)

Systém začne skenovat všechny systémové soubory a při nalezení vadných souborů se pokusí o jejich opravu. Tato operace může nějakou chvíli trvat v závislosti na výkonu a rychlosti vašeho počítače. Nelekejte se, pokud u starších počítačů bude tato operace trvat i desítky minut.

Jak opravit chybu 0xc000012f pomocí SFC Scan 3. část Jak opravit chybu 0xc000012f pomocí SFC Scan 3. část (zdroj: cnews.cz)

Po dokončení operace zavřete příkazový řádek a restartujte počítač.

Byl pro vás článek přínosný?