Hlavní navigace

Jak se budou zavírat aplikace v Metru?

5. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V podstatě úplně každý, kdo v minulosti přišel do styku s rozpracovanými Windows 8, měl k dotykovému prostředí jednu velkou výtku. Zdejší aplikace sice na pozadí neběží, ve skutečnosti se pokaždé uspí, avšak pokud jste se mezi nimi přepínali, nabízely se vám i ty dotykové prográmky, které již nebyly aktivní. Jenže někdy se moc nehodí, aby vám systém nabízel všechny aplikace, které jste během relace otevřeli.

Dosud se dalo praktikovat leda drastické a nešikovné řešení, byť spolehlivé. Abyste ale aplikace ukončovali pomocí Správce úloh i po vydání osmiček, by po vás nemohl chtít zhola nikdo. V posledních sestaveních (fáze pre-beta) už Microsoft ukázal řešení. Všechno vyřeší docela pěkné dotykové gesto, které zásadně rozšiřuje možnosti Metra. Ukončení tedy provedete vždy tak, že otevřený prográmek chytnete a přetáhnete úplně dolů, do spodní části obrazovky.

Novinku si s největší pravděpodobností vyzkoušíme v betě Windows 8, která vyjde někdy na počátku příštího roku. Teprve pak budeme moci zodpovědně prohlásit, zda se i s myší a nedotykovým displejem dá gesto pohodlně provádět.

Zdroj: Neowin