Hlavní navigace

Jak se SkyDrive kamarádí s Windows 8.1? Uživatelé denně přenesou 3 TB dat

23. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se podělil o pár statistik, jež se týkají jeho cloudového úložiště a Windows 8.1 Preview. Zatímco kapacita úložných zařízení podle něj za rok vzroste o 25 %, objem uživatelských dat se zdvihne rovnou o 50 %. Jsou to ale mobilní zařízení, která nás skoro až nutí využívat vzdálených úložišť. Své fotografie někde schovat potřebujeme, v telefonu je ale všechny mít nemůžeme. Ani v počítači s diskem SSD. Díky přímé integraci SkyDrive do Windows 8.1 budeme se soubory pracovat, jako by byly uloženy lokálně.

Zatímco však budou ve SkyDrive zabírat i několik gigabajtů, ve vašem počítači si z diskového prostoru ukousnou zanedbatelnou část. Podle Redmondských můžete mít přístup ke 100 GB dat v cloudu, zatímco v počítači máte k dispozici pouhých 5 GB prostoru. (Něco málo data z cloudu stejně zaberou.) Nastavení složek pro offline přístup ale nebude komplikované, zvládnete to rovnou v Metru. Synchronizace následně zajistí, abyste vždy pracovali s nejnovější verzí souboru.

 

Podle prvních statistik lidé SkyDrive ve Windows 8.1 využívají dost. Týden po uvolnění ukázkové verze Windows 8.1 již uživatelé denně přenášeli do cloudu 3 TB dat. To je to nejdůležitější, co nám chtěl Microsoft o SkyDrive říci.

Díky SkyDrive se nemusíte ohlížet na velikost lokálního úložiště. zato na rychlost přípojky k internetu ano
Díky SkyDrive se nemusíte ohlížet na velikost lokálního úložiště. zato na rychlost přípojky k internetu ano

Zdroj: Inside SkyDrive