Hlavní navigace

Jak se to bude ovládat? Xiaomi zřejmě chystá smartphone bez fyzických tlačítek

30. 8. 2024

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Představit něco nového u placky s displejem není jednoduché, ale musí to čas od času udělat každá firma. Co takhle telefon zcela bez tlačítek?

Podle leakera s přezdívkou chunvn8888 představí Xiaomi už příští rok smartphone s kódovým označením Zhuque (jméno čínského mýtického ptáka). Ten má být revoluční v tom, že nebude mít žádná tlačítka.

Jak se takový mobil bude ovládat? Může jít o gesta, hlas či mohou být v bocích přístroje ukryta tlačítka citlivá na tlak (to je nejvíce pravděpodobné). Smartphone má pohánět nadcházející procesor Snapdragon 8+ Gen4 a o dalších parametrech se logicky nic moc neví.

Autor: se souhlasem Smartprix

Xiaomi na něčem podobném může klidně pracovat, ale nemyslím si, že s tím vážně přijde na trh. Když to zkoušelo před pár lety Meizu, nijak velký úspěch to nebyl. Podobný koncept si ostatně vyzkoušelo i třeba Vivo s modelem Apex.

CS24

Revoluční Meizu Zero bez konektorů je dražší než iPhony Přečtěte si také:

Revoluční Meizu Zero bez konektorů je dražší než iPhony

Kromě chybějících tlačítek má mít i skrytou přední kameru pod displejem, což už dříve zkoušel například Samsung. Nabízí se nakonec otázka, jestli do toho Xiaomi nepůjde naplno, neodstraní i USB port a nabíjení neponechá na bezdrátu.

Smartphone bez tlačítek

Zdroj: Smartprix

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.