Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Chcete se pobavit? Přečtěte si, jak vypadá počítač hardwarového novináře [blog]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 4. 2019 7:27

    Libb

    SSD je fakt hodně poznat, data vydrží dlouho - ostatně klasické HD taky umí odejít. A zálohujete snad pravidelně, ne? :) Na CDR.cz dělali dlouhodobý test a dospěli k tomu, že SSD prakticky zničit nejde. Ne normálním používáním.
    V knize o Jobsovi je hezká pasáž, kdy se ptá programátora, jestli by dokázal zrychlit start systému o 30 sekund - prý ne. Ani kdyby to zachránilo lidský život? A spočítal, kolik času znamená 30 sekund, pokud to používá nevím už kolik lidí denně, vyšlo to ve stovkách pokud se pamatuju. No a podařilo se to zrychlit ještě víc :)

    Zpět k SSD: nic nezrychlí počítač tak, jako SSD a pokud vám nehučí ventilátory, tak je to poznat i na tichu. O té hibernaci ani nemluvě: byl jsem u mámy, montoval jsem jí lepší počítač a při startu jsem myslel, že nenabíhá. Zkrátím to: byl jsem zvyklý na start z SSD a ona měla HD a odhibernování rpostě trvalo moc dlouho. Terový SSD se dá koupit za 2300 Kč, dnes už se nedá snad ani vymlouvat na peníze, když 256GB (to vám určitě stačí) vyjde jako návštěva kina ve dvou lidech.