Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Chcete se pobavit? Přečtěte si, jak vypadá počítač hardwarového novináře [blog]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 4. 2019 7:44

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    SSD nezrychlí počítač, to je takovej mýtus, nebo přesněji zjednodušení. Zrychlí to neskutečně I/O, takže pomůže tehdy, když ten počítač fakt drhne - při startu PC, při startu programů (teda aspoň těch co nejsou úplně minimální). Pomůže když třeba dvě aplikace najednou chcou spoustu souborů... A pomůže, když PC swapuje (to je asi největší z těch efektů, s kterým se člověk potká). Ale fakt nezrychluje obecně všechno.

    když mám otevřenýho lišáka a brosím, Office a datluju, tak je to v podstatě stejný. Tedy asi až na výjimky když se třeba bijou antiviry nebo je málo RAM je tam to swapování. Naštěstí mě to jede dobře a tak takový problémy nemám. Samozřejmě že by my to pak udělalo to obrovský zrychlení v těch swapovacích situacích nebo s rychlostí boostu. Ale ty mě při práci nelimitujou...

    Já to nepopírám, že to je fajn a dobrý a obrovskej pokrok, a pro lidi, který nejsou zvyklí ze starších dob a dokážou s tím HDD žít, bych SSD vždycky doporučoval, protože tím mám sichr, že se nebudou dostávat do těch situací, kdy HDD drhne. Ale snažím se vysvětlit, že mě by to ani moc benefitů nepřineslo. No a tak to mám na háku. Přece nebudu něco dělat jenom proto, aby se mi lidi nesmáli :)