Hlavní navigace

Názor k článku Chcete se pobavit? Přečtěte si, jak vypadá počítač hardwarového novináře [blog] od Jan Olšan - No to vrtání skříně trvalo docela dlouho (plus...

  • 1. 4. 2019 15:16

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    No to vrtání skříně trvalo docela dlouho (plus půlhoďka mytí), ale zase to byla celkem legrace. něco jsem si vyzkoušel, to byh nebral jako zmarněný čas, to bylo prrostě hobby šťourání. Jinak už tam fakt právě čas neinvestuju, takže třeba na opravu portů jsem se vykašlal, protože to by se dělalo hůř - porty mám cekem přístpné zezadu nebo používám prodlužku. Prostě DIY.

    Ten vadnej disk je extrém, no... ale tam to byla jiná věc. To jsem tehdy zachraňoval externí HDD (ne moje), který chcíplo a bohužel na něm někdo měl důležitý věci. Už je to hodně dávno (2013-2014), ale s tím jsem teda strávil moře času, který bych chtěl zpátky. Ale tam to holt bylo o tom, že jsem chtěl pomoct no. Bylo to pravda i dost poučný, což v mojí pozici má význam. Ale právě jak jsem s tím laboroval jak blázen a pořád další a další problémy, tak mě pak v té situaci, kdy jsem rychle pozdě večer potřeboval 1TB disk a ten vadnej měl stejnej počet sektorů, no holt jsem to udělal z únavy. Ono ddrescue se umí vyrovnat s tím, když se během backupu objeví bad sectory na cílovém disku, asi se to lidem děje.

    A jak tam píšu, že jsem na něj pak uložil data, tak to jsou blbosti typu "co kdybych tohle ještě někdy chtěl, radši to ještě nebudu mazat", ne něco co by fakt chybělo. To bych zase takhle neriskoval. (Ale jako historka na pobavení je to dorbý.)