Hlavní navigace

Názor k článku Chcete se pobavit? Přečtěte si, jak vypadá počítač hardwarového novináře [blog] od Jan Olšan - Udělat si radost a tak dle je důležitý,...

  • 1. 4. 2019 15:31

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Udělat si radost a tak dle je důležitý, ale myslím, že mě by zrovna nový železo už moc radost neudělalo. Když jsem naposled měnil to CPU (nebo zkoušel to i7-2600K), tak jsem měl asi den takovou náladu "jé, nová věc, to se musí vzykoušet". Jenže pak jsem na tom dělal úplně ty samý blbosti (internet, práce, kouknu na zprávy, něco si pustím) a jelo to v nich úplně stejně jako předtím. Tehdy jsem si uvědomil, že aby to "udělalo radost" nebo měl člověk pocit uspokojení, tak by s tím musel dělat něco jinýho - třba kdyby najednou mohl hrát ty hry, který předtím nemohl (ba hry už nemám čas/náladu...). Jinak se člověk nadchne že super, bude něco novýho, ale pak je z toho spíš otrávenej, že to vlastně nový není.

    Dneska mi udělají radost právě že úplně jiný věci, než (moje) PC/mobil/etc. No pro jistotu jenom dodám, že nechlastám, nekouřím a nefetuju, když to mám držgrešlům bylo podsouváno :)

    Jinak ten článek byl napsanej už na konci roku a od tý doby už se staly nějaký změny, kde mi to naopak radost udělalo. Zjistil jsem, že jedna věc mě teda ve skutečnosti zdržovala (ale nebylo to to SSD). Vyměnil jsem tu bezdrátovku za enkovou (router víc neumí) a docela se mi zrychlilo načítání stránek, což je na naší práci dost bonus. Efekt asi větší než kdybych měl perfektní odezvu atd. s tím SSD. Takže tam si docela nadávám, že jsem byl línej ten starej USB krám řešit. mezitím se totiž připojení od poskytovatele dost zrychlilo, aniž bych o tom věděl, a ta síťovka, která před lety v pohodě stačila, najednou zbytečně brzdila. Škoda že jsem na to nepřišel dřív.