Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Chcete se pobavit? Přečtěte si, jak vypadá počítač hardwarového novináře [blog]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 4. 2019 7:33

    KOCHREN

    Je mi 40 takže spíš právě pamatuji Atarka, Didaktiky a velké sálové počítače co používaly velké maknetiské pásky :-) To jsem zažil jako dítě a nasartovalo to můj zájem o počítače. Ve škole jsme měli ještě Consuly se zelenou obrazovkou :-D Mám dojem že první PC 286 jsem zažil v šesté třídě.
    Jo byly to zajímavé časy :-) CPU neměly krytí takže člověk mohl poničit čip při nasazování chladiče... taktovalo se za pomoci jumperů a když jsi to udělal špatně tak pápá PC :-D Naštěstí jsem nikdy nic nezničil. Z těch časů dodnes pamatuji na nejúžasnější desku všech dob ABIT BX6 rev. 2 ... Mezi prvními přišla s taktováním přes bios a vydržel jsem s ní od P2 233 až do P3@1300. Vystřídal jsem na ni mnoho procesorů. P4 jak přišlo stálo za prd a tak mě lidi poprvé přesvědčili zkusit AMD, které jsem měl do té doby za totální šunt.