Hlavní navigace

Názor k článku Chcete se pobavit? Přečtěte si, jak vypadá počítač hardwarového novináře [blog] od Jan Olšan - Ad to "podrazáctví"... Podrazit kvůli penězům tě může...

  • 2. 4. 2019 16:18

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Ad to "podrazáctví"... Podrazit kvůli penězům tě může i někdo, kdo jich má dost. A vůbec si nemyslím, že by to riziko u takových lidí klesalo, zbohatnutí charakter imho nevytvoří tam, kde chyběl. Nebo nezaručí, že děti budou dobře vychovaný kdežto ty z chudších poměrů špatně.

    Obecně, "řešit peníze je hloupost" funguje až od určitý životní úrovně. Myslím, že určitě ne všichni, co tu sme, vyděláváme zase tolik, abychom mohli utrácet jak je libo a nic neřešit. Spousta lidí si musí na výdaje dávat pozor, a myslím, že ani nemusí mít příjem podprůměrnej. Stačí, když potřebujou zaplatit byt/dům, ty děti a tak dál. A že by všichni takový lidi byli kvůli tomu zpustlí a nebo dokonce zlí, to se mi fakt nechce věřit. Je dost rozdíl mezi tím, škudlit když nemusím, a když musím. A spousta lidí je určitě v tý druhý skupině, kde si ten "free" život holt dovolit nemůžou. Když jim pak ti lidi "za vodou" nad tím ohrnujou nos a dávají hraběcí rady... no dalo by se to nazvat různě.