Hlavní navigace

Jak vznikla bootovací animace Windows 7?

20. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Během několika brainstormingových akcí v Microsoftu navrhli pracovníci více než 24 potenciálních animací bootovací obrazovky systému Windows 7, jednoduše řečeno té, co se zobrazuje při nabíhání systému.

„Slova jako ‚bioluminiscence‘, ‚přírodní’, ‚skromná krása‘ a ‚atmosféra‘ byly na našich brainstormingových konferencích slyšet velice často.“, prozradil Karen Wong z Microsoftu. Vývojářský tým totiž věří, že už samotná bootovací sekvence vyjadřuje „osobnost“ systému, a proto záleží, jak na koncového uživatele zapůsobí.

Konečná bootovací sekvence má zdůrazňovat lehkost a energii nového systému. Přitom návrhů se vytvořilo bezpočet, s různými sytostmi barev, jasem, složitostí pohybu a světelných efektů. Na obrázku níže si můžete prohlédnout náčrtky alespoň čtyř z nich.

Startovací obrazovka bohužel nakonec zůstane neměnná. Ti, kdož doufali v její možné přizpůsobení, mají smůlu. Při startování systému, kdy ještě neběží ani antivir, tak ani firewall, je velice nežádoucí nahrávat do paměti elementy třetích stran. Microsoft jednoduše nehodlá podstoupit riziko zneužití takového faktu škodlivým softwarem.

Zdroj: Softpedia, Softpedia