Hlavní navigace

Jak zprovoznit Microsoft Office Starter 2010 na počítači s Windows 8

31. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří výrobci ke svým počítačům začali přidávat základní, notně ořezanou edici kancelářského balíku Microsoft Office 2010. Starter si běžně nelze koupit ani stáhnout, dostat ho můžete jedině s novým strojem, kde bude (možná) předinstalovaný. Tento produkt vznikl v době, kdy byla na trhu Windows 7. Pokud ho budete chtít používat pod Windows 8, můžete narazit na technické problémy. Kompatibilitu vám naštěstí zajistí aktualizace, kterou si ale musíte nainstalovat dříve, než na provedete upgrade na Windows 8.

Tip: Co dělat s virtuální jednotku „Q“ sady Office Starter 2010?

Na svůj počítač s Windows 7 a Microsoft Office Starter 2010 si stáhněte aktualizaci KB2553141. Pokud ji váš stroj ještě neobsahuje, nainstalujte ji. (Instalační program vám v tom případně udělá jasno.) Nutno podotknout, že pochází z února letošního roku. Teprve řádně zaktualizovaný kancelářský balík vám bude po upgradu na Windows 8 fungovat. Kdybyste měli starší verzi, po přechodu na Osmičky vám textový editor a tabulkový kalkulátor jednoduše nebudou pracovat. Microsoft podotýká, že plnohodnotné placené edice Office 2010 obtíže s kompatibilitou nemají.

 

Pokud si chcete ověřit, zda v počítači edici Starter mát, ujistěte se, že v panelu Odinstalovat program najdete tyto tři položky:

MMF24

  • Microsoft Office 2010,
  • Microsoft Office Click-to-Run 2010,
  • Microsoft Office Starter 2010.

Byla by škoda o kancelářský balík zdarma přijít. Sice obsahuje pouze nejzákladnější verze Wordu a Excelu, k tomu zobrazuje reklamní proužek, avšak na obyčejnou práci stačí. Pokud o něj při upgradu přijdete, můžete si stále stáhnout například open sourcová LibreOffice. Ani cloudová kancelář v podobě Office Web Apps není úplně k zahození.

Zdroj: Microsoft via Neowin