Hlavní navigace

Názor k článku Jaké budou procesory Intelu s integrovaným Radeonem? Dle úniků GPU možná není Vega od Gildor - Zdá se, že to bude výhodné řešení pro...

  • 8. 11. 2017 22:38

    Gildor

    Zdá se, že to bude výhodné řešení pro tenčí, ale přitom herní notebooky a při použití stejného prostoru to půjde o něco lépe uchladit, proti třeba 7700HQ + 1050Ti mobile.

    Každopádně myslím, že to je win-win strategie. Intel bude mít nějakou marži i z těch Radeonů a o dost se zvýšila pravděpodobnost, že vůbec nebudou vydány mobile Ryzeny s cca. 45W. AMD získá odbyt a tržní podíl v segmentu trhu, kde je v tuto chvíli hegemonem Nvidia.

    Pro Nvidii to bude konkurence proti 1050Ti mobile a nejspíš i 1050 a 1060, na druhou stranu neviděl bych to pro ni nějak špatně. Tím, že mobilní GPU generace 10xx už nemají snížený počet shaderů a jsou to identická, jen lehce podtaktovaná jádra s horším chlazením (a třeba 1060 mobile má tuším snad cca. 3-4x vyšší výkon jak 960M), tak Nvidia posunula herní notebooky o úroveň výš, a navíc za cca. půl roku, kdy se můžou začít prodávat notebooky s touto platformou, bude už (snad) pomalu vydaná Volta, takže Nvidia si svoji pozici taky bude hlídat.