Hlavní navigace

Názor k článku Jaké jsou hardwarové požadavky Windows 11? Seznam podporovaných CPU je absurdně malý od RedMaX - V podstate bude vse zaviset na prichodu DirectX13....

  • 29. 6. 2021 20:07

    RedMaX

    V podstate bude vse zaviset na prichodu DirectX13. Pokud Microsoft vyda toto rozhrani exkluzivne pro Windows 11, tak muze ostatni systemy znekompatibilnit pomerne rychle. Napriklad muze DX13 vydat v roce 2022 a do dvou let tu mame prvni hry, takze 2024 uz si novou hru na Windows 10 nezahrajeme.
    Zase ale v dobach minulych tu sice byly exkluzivni DirectX pro nove Windows, ale zaroven byla jedina konkurence zoufale zastarale OpenGL. Dnes ovsem ma Microsoft konkurenci, ktera je minimalne stejne kvalitni (Vulkan) a jeste navic funguje i pod linuxem.
    Vse drzi v rukou lidi, pokud nebudou masove prechazet na Windows 11, nebudou moct vyvojari her vyvijet hry exkluzivne pro Windows 11, protoze by nic neprodali. Idealni by bylo, kdyby se na Microsoft vybodli uplne, jenze to nemuzou udelat ti, ktere Microsoft koupil. Kazdopadne uvidime, dost mozna dojde k dalsimu roztristeni trhu.