Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Jaké jsou hardwarové požadavky Windows 11? Seznam podporovaných CPU je absurdně malý. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 6. 2021 0:35

    Gildor

    Na druhou stranu potenciální DX13 hry stejně nepojedou na starém HW (min. grafikách), takže pokud by vyšel tvůj tip s prvními hrami vyžadujícími Win11 v r. 2024, nemyslím, že by to reálně moc lidí zasáhlo v tom smyslu, že by na Win11 nemohli upgradovat a přitom by potenciálně měli HW na ony nové (3A) hry.

    MS podle mě rozšíří tu CPU podporu min. od Skylake + Ryzen 1 (myslím už něco takového avizoval) a pre-Skylake CPU budou v tom roce á 2024 stejně na nové 3A hry nepoužitelné.

    Tak před půl rokem jsem viděl testy vysoko přetočeného i7-2600K (4C/8T Sandy Bridge) na nových hrách a už to bylo vesměs tragické, dokonce i oproti Haswellu. A to rozdíl v taktu a teoretickém IPC tak velký není, ale prostě optimalizace už chybí. Za několik let na tom bude stejně Haswell, pak i Skylake. Životnost CPU pro hraní je sice větší jak GPU, ale taky ne až tak neomezená a řekl bych, že pomalu začíná být problém se 4-jádry jako takovými, takže možná Skylake / Kaby Lake budou na hraní nepoužitelné ještě rychleji než předchozí generace.