Hlavní navigace

Japan Display Inc. představuje nový 5,5" 2K displej – bude pro iPhone 6?

31. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hlavní dodavatel displejů pro mobilní telefony iPhone, společnost Japan Display Inc. představila světu další ze svých plánovaných produkčních novinek. A nejedná se o žádné ořezávátko. Novinka v podobě 5,5" displeje s rozlišením 2560 × 1440 pixelů (WQHD) v poměru stran 16:9 disponuje hustotou 538 ppi (pro srovnání, současná generace „retina“ displejů se chlubí hodnotou 326 ppi). Mezi dalšími technickými parametry figuruje kontrast s hodnotou 1000:1, jas dosahující 450 cd/m2 a okraji o šířce 1 mm (na spodní hraně 5,4 mm). 

Japan Display představuje 5,5

Již v průběhu minulého týdne byly slyšet zmínky o velikosti displejů pro novou generaci iPhone, jež má být světu představena v průběhu druhé poloviny letošního roku. Můžeme očekávat úhlopříčky o velikosti 4,7" a 5,5" a právě větší ze dvojice displejů by mohl něco málo napovědět i o krocích společnosti Apple. Jen těžko si asi umíme představit přechod ze současné velikosti 4" rovnou na 5,5", což by nasvědčovalo možnému představení zařízení spadajícího do kategorie phabletů, které se postupně objevují v nabídce mnoha předních výrobců mobilních telefonů.

KL24

 

Hned několik dní po zveřejnění těchto informací přišla právě společnost Japan Diplay se svým high-endovým modelem a dala tak prostor pro další spekulace o chystané generaci iPhone 6. Představený 5,5" 2K displej bude dodáván na trh již v průběhu měsíce dubna, což by zapadalo do harmonogramu vývoje a montáže celého mobilního telefonu tak, aby bylo možné jej představit a dodat na trh zákazníkům ještě v roce 2014. Společně s informacemi o objednávce baterií a snímačů otisků prstů ze strany Apple se čím dál tím více blížíme reálné výrobě očekáváného nástupce úspěšné řady Apple iPhone 5 a iPhone 5S. 

Byl pro vás článek přínosný?