Hlavní navigace

Jarní „letní“ úklid: Google pohřbí portál iGoogle a další služby

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hromadná čistka produktů Googlu znovu pokračuje. Firma na blogu oznámila ukončeních dalších služeb, od loňska tak pohřbila už přes 30 různých málo používaných produktů.

Definitivně zanikne Google Video, konkurence úložiště YouTube v době, kdy jej Google ještě nevlastnil. Nahrávat nová videa už není možné od května 2009, k 20. srpnu mohou původní uživatelé svůj obsah smazat, stáhnout či převést na YouTube.

Prvního listopadu 2013 bude ukončen i portál iGoogle. Byla to snaha Googlu, jak uživatelům podsunout výchozí domovskou stránku do prohlížečů, která obsahuje vyhledávač, zprávy, počasí, e-mail a další widgety. Dnes už si jako výchozí stránku v Mountain View nejspíš představují Google+, ale doporučují i moderní aplikace pro Chrome a Android. Ještě loni dostal iGoogle nový kabátek, ale shodli jsme se, že oproti konkurenčnímu Seznamu vypadá stále méně přehledně. Mobilní verze iGoogle skončí už 31. července 2012.

Končí i Google Talk Chatback. Jedná se o malý widget, který vložíte na web, aby s vámi čtenáři mohli rychle komunikovat. Jeho funkci nahradí Meebo Bar, jediný produkt, který přežil nákup Googlu. (Zatím ale náhradou není, umí úplně jiné funkce.)

Google dále zruší ještě Symbian Search App, vyhledávací aplikaci pro smartphony se Symbianem. Vyhledávat lze nadále na webu, spravovat starou aplikaci už nemá smysl.

Posledním nebožtíkem bude Google Mini, který skončí 31. července. Pro placenou vyhledávací aplikaci pro firmy už má Google jiné alternativy jako např. Search Appliance, Site Search nebo Commerce Search.

CS24

 

Co všechno Google v poslední době zrušil?