Hlavní navigace

Jaromír Jágr opouští NHL jako poslední hráč, za kterého jste mohli hrát ve hře NHL '94

31. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jaromír Jágr opustil NHL jako poslední aktivní hráč, za kterého jste v jeho virtuální podobě mohli hrát v kultovní hře NHL '94. Ta se navzdory názvu se vydání dočkala již v roce 1993 a pochází z dílny Electronic Arts. Zahrát jste si ji mohli pod operačním systémem DOS, ale také na konzolích Sega, Super Nintendo nebo Mega Drive.

Kromě Jágra opustili poslední hráči z NHL '94 skutečnou ligu v sezóně 2013/2014 (Teemu Selänne a Roman Hamrlík). Jágr opouští NHL ve svých 45 letech poté, co jej z Calgary kvůli zranění již nedraftoval žádný jiný klub a míří do Česka. Podle nepotvrzených informací by mohl hrát za Kladno, nebo za Vodňany. V případě Kladna by rád pomohl Rytířům zpět do Extraligy.

jagr

Zatímco v NHL vstřelil celkem 766 gólů, skóre z virtuální hry bude zřejmě daleko vyšší. Gól Jágrem totiž mohl dát každý z nás. A stále můžete, hra jde spustit přímo v prohlížeči na adrese archive.org.

Takto Jágr válel v reálných soubojích:

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.