Hlavní navigace

Je jedno, kterou stranou. Kabel pro iPhone 6 do USB asi zapojíte libovolně

18. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sonny Dickson na Twitteru zveřejnil foto kabelu, který by měl být dodáván společně s iPhonem 6. Telefon bude představen zřejmě už 9. září a jak se zdá, tak by mohl přijít s uživatelsky přívětivým kabelem, který do USB zapojíte napoprvé. Nedávno jste si u nás mohli přečíst o novém konektoru USB typu C. Jenže Apple si z novinky přebral akorát oboustrannost.

Jinak se jedná standardní konektor, jenž používáme už pěknou řádku let, tedy USB typu A. Apple provedl jednoduše to, že ve střední části USB přidal kontakty nahoru i dolů. Protože druhý konec kabelu, obsahující pro změnu konektor Lightning, je už nyní možné připojit libovolnou stranou k telefonu, uživateli by tak usnadnily život obě části kabelu.

 

Dlužno podotknout, že některé třetí strany u příslušenství podobný fígl úspěšně využily také. Jedná se sice o nestandardní řešení, ale můžeme se ptát, proč se takové oboustranné kabely pro USB neobjevily už dříve v širší míře. Nebudou náchylnější k poškození? Teď už je to ale asi jedno, když k nám míří oboustranné USB typu C.

via The Verge