Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Je širokoúhlý monitor lepší než standardní? (komentář). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 6. 2021 10:01

    Libb

    Mě fakt baví, jak se tu lidi rozčilují, jestli 16:9 je nebo není širokoúhlý. Termíny získávají s časem běžně jiný význam. Pamatuju, kdy vysoké rozlišení bylo DVD, po kterém dnes neštěkne asi sousedův vořech.
    K tématu článku - trochu uvažuju o změně právě ze dvou monitorů (2x24" 1920x1200) na jeden větší.
    Problém 1: teď mám jeden monitor hlavní, kolmo k židli a druhý vedlejší pro věci typu Youtube, Spotify, maily, messenger... prostě věci, které sleduju periferně. U Photoshopu tam mám paletky a hlavní plocha je na Eizu. Tento scénář by mně jeden velký monitor rozbil, musel bych si poskládat okna ručně tak, abych měl to hlavní uprostřed (resp. před očima) a zbytek někde bokem. U dvou monitorů jsou na to klávesové zkratky, u dvou těžko říct.
    Problém 2: kvalita obrazu. Teď mám jeden hlavní kolmý, je to nějaké starší Eizo. Podstatné je, že je kolmo k očím, zatímco velký monitor nebude nejspíš (ve srovnatelné cenové hladině) mít rovnoměrnou kvalitu zobrazení po celé ploše.
    Řekl bych, že pokud někdo pracuje s více různými aplikacemi zároveň, uživí spíše dva monitory, než jeden.
    P.S Roli u mě hraje i nedostatek místa.