Hlavní navigace

Názory k článku Je smutné, že nejočekávanější věc od Applu je bezrámečkový iPhone [komentář]

  • 10. 7. 2017 19:43

    hh (neregistrovaný)

    Jde o reklamní článek, protože samotné slovo apple zvyšuje čtenost nebo to má autor trochu pomotané v hlavě? Jediné co apple kdy "vymyslel" je dobrý marketing a vyleštění h*vna na takový index lesklosti, že se o něj lidé perou i když jsou ho doslova tisíce tun.

    "Applu vděčíme za mnohé. Přestože v některých případech všechny ty skvělé technologie nevynalezl, byl alespoň tím, kdo je masově prosadil a inspiroval ostatní společnosti." Jen v některých případech? Není to náááhodou v drtivé většině? Ano masové prosazení cizích nápadů je pravda, ovšem jaksi za ně nikdy nezaplatil a ještě všechny žaloval jak kradou. Něco jako bureš, všetci kradnů jen ja optimalizuju, tak apple se "inspiroval" a ostatní kradli, když udělali hranatý tablet, jaký zkoušeli už před mnoha lety, ale marketingově neuspěli.

    "Ostatní firmy totiž do R&D investují větší sumy i při násobně horších výdělcích." Vcelku jasný důkaz, že apple nic nedělá, a ono i to jeho R&D oddělení bude spíš armáda patent troll právníků a leštičů.

    "Jedinou zřejmou dlouhodobou vizí jsou ovšem hodinky Watch." To by mě zajímalo z jaké indície toto pochází, jelikož když vezmou ipod nano, dají tomu jiný rámeček a pojmenují hodinky "hodinky" tak to je vize jak brno. Navíc když největší tuning jsou pozlacené pásky s diamanty, jeden by brečel jak jsou ti apple inženýři efektivnější.

    Apple je z mého hlediska jedna z vůbec nejhorších největších firem západního světa, všechno krade (tedy inspiruje se) daně platí menší než místní pekárna a zisky stále raketově rostou. Brzdí výzkum nesmyslnými troll patenty a vytváří tak další jemu podobné trolly. Za každou cenu očerňuje koho může, ale pak nemá problém si od něj koupit miliony SoC nebo displejů, protože jediné co apple má je armáda skládačů lega, která za misku rejže dělá applu obrovské zisky, které si celé nechá a ze strachu z jakýchkoli daní podplácí koho může a manipuluje s hotovostí tak, aby neprosákl někde dolar. Jasně chová se tak více společností, ale apple je nejvíce vidět a je hlavou tohoto chování s největším podílem. Useknout hlavu tomuhle monstru a zbytek pochcípá.

  • 10. 7. 2017 21:21

    Gildor

    Apple sice v posledních řekněmes 15 letech nabídl mnoho zajímavých konceptů a produktů. Např. propojitelnost různých typů zařízení, minimalistcký deising, SW jako iTunes, apod.

    Ale bohužel musím dát za pravdu názoru, že prim hraje dokonalý marketing, který dokáže z docela zajímavého produktu udělat fenomén, za který jsou lidé ochotni dát i několikanásobek ceny, než za stejně výkonné produkty konkurence. Stačí se podívat na parametry macbooků a iMaců, to je prostě směšné. O "popelnici" Mac Pro radši nemluvit...

  • 10. 7. 2017 22:55

    h22

    Marketing umí dokonale, ale bez kvalitního produktu by nefungoval, alespoň ne v delším horizontu. Není právě úplně důležité, aby se jednalo o nejvýkonnější produkt na trhu, to je jen jedna věc, která může být součástí marketingu a potencionálního fenomenálního úspěchu, vtip je v tom, že jejich produkt je kvalitní a zajímavý ve více aspektech, zejména i v těch, které marketingově fungují, tedy těch "dělat něco jinak, mít něco jiného, něco co vypadá dobře, co funguje snadno, co je vždy stejné, co má kvalitní design a podobně", výkon osloví jen okrajovou skupinu uživatelů, např. telefon by měl být zajímavý i jinak. A pokud je produkt takto zajímavý po několik generací a let, tvoří se pak marketing a zájem snadno. Sám za sebe můžu říct, že se řadím spíš mezi geeky, kteří na marketing a trendy záležitosti neslyší, zajímají mne funkce, ale telefon od Apple a notebook mám z toho důvodu, že prostě nemají konkurenci v tom celkovém pohledu a celkové užitnosti produktu. Spojují nadstandardní kvalitu zpracování, výkon a estetiku a není důvod si kupovat konkurenční produkt, který je vždy lepší jen v jednom, dvou parametrech, ať je to výkon anebo nějakou specifickou vlastnost, a zároveň (a hlavně) mají celou řadu nedostatků, počínaje nekvalitním zpracováním, nehezkým designem, poruchovostí, neaktualizovaným a neergonomickým OS - prostě vždy se něco najde... stačí se podívat na výrobce Notebooků, tenký notebook bez kompromisů po léta nikdo neudělal, prostě ne, nejde to ze záhadného důvodu od Apple ani zkopírovat, byť tam dají lepší součástky, má to lepší displej, není to ono.

  • 11. 7. 2017 9:20

    hh (neregistrovaný)

    "nejde to ze záhadného důvodu od Apple ani zkopírovat" Hodně dobrá hláška, bravo. Tomu se říká produkt brainwash marketingu. Jsou sice mnohem lepší počítače, ale ten shit nejde zkopírovat, jasně. A je zajímavé kolik lidí ten ultra super OS od apple vymění za windows. Ale jinak jako dokonalost sama, třeba rozšíření RAM nebo výměna disku, oh wait. Připojení více zařízení, tak zase nic. Sluchátka? Hm, tak ne no. Kvalitní produkt jak má být, jak by řekl autor článku, inženýři z applu jsou tak efektivní, až na tom nic nezbyde.